.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Zvířátkov Olešná - výlet

Rubrika: Slůňata, Vydáno: 30.5.2024, autor: MŠ Sluníčko
Třída Slůňat vyrazila na výlet do Olešné, kde jsme navštívili Útulek Zvířátkov.
Ve Zvířátkově se starají o zvířátka, která se sem dostala za různých okolností a mnohé příběhy jsou velmi poutavé, ale nejkrásnější na tom všem je, že zde zvířátka našla nový domov.
My jsme měli připravený program, kdy jsme se nejdříve svezli na poníkovi a poté jsme se přesunuli na tvořivé dílničky, kde děti dostaly za úkol vyrobit prasátko a pro něho domeček. Dostaly dřevěnou šablonu, kterou postupně vybarvily a dotvořily. Nakonec jsme prasátko dali do domečku. Následovala komentovaná prohlídka zvířat s krmením, některá zvířátka, jsme si mohli pohladit i nakrmit. Dozvěděli jsme se, co mají rády, čím je můžeme krmit, jak je správně krmit, aby nepřišly k úhoně naše prsty, ale také co zvířátkům škodí. Také, že je důležité před pořízením zvířete si uvědomit, co vše je důležité, jakou péči bude vyžadovat a že to není jen mazlíček na hraní, ale že má také nějaké potřeby.
Ve Zvířátkově jsme měli možnost vidět domácí zvířata: kočky, králíky, morčata, prasata, kozy, poníky, oslíky... Z lesních zvířat: prase divoké, lišku, či cizokrajná zvířata: klokana, surikaty, lemury, mangustu,
činčilu, makaky, agamu, mývala, činčulu, nosály, dikobraz... 
I za nepříznivého počasí jsme si výlet velmi užili, děti byly nadšené z možnosti krmení zvířat a jejich pomazlení. Odvezli jsme si sebou nejen zážitky, ale také drobné dárečky v podobě omalovánek, sešítků a výrobek, který si děti sami vyrobily.