.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Školní výlet - ZOO Plzeň

Rubrika: Lvíčata, Upraveno: 30.6.2023, autor: MŠ Sluníčko
V červnu nás čekal celodenní školní výlet. Místo dlouho plánovaného výletu na hrad Točník, který nám bohužel organizátoři na poslední chvíli odřekli, jsme vyrazili s naší třídou do ZOO Plzeň.
Počasí nám bohužel moc nepřálo, tak jsme kromě svačin do batůžku přibalili i pláštěnky a vyrazili jsme celá školka autobusem směr ZOO. 

Vystoupili jsme u horní brány areálu a cestou z kopce se vydali Asijskou zahradou do pavilónů Amazonie a Mediterraneum, které mnoho návštěvníků opomíjí, ale u dětí zaznamenaly velký úspěch. Byly zde želvy nejrůznějšich druhů a velikostí.  



Pak jsme byli na statku Lüftnerka a poté prošli kolem tygrů, medvědů a žiraf do spodní části ZOO. "Prošli jsme přes Filipíny", kde úplné vodní představení dětem předvedli menší krokodýli, kterým pozornost malých návštěvníků evidentně nevadila. Navštívili jsme mimo jiné pavilón Svět afrických savců a Noční svět Austrálie, kde se nikdo nezalekl ani plazů a pavouků a s nadšením je hledali a pozorovali jejich maskování. Pak děti dlouze pozorovali šimpanze a tučňáky. 


Cestou k autobusu, který na nás čekal ve spodní části tak, abychom s dětmi nemuseli projít celou ZOO zpátky do kopce, jsme ještě viděli skotačící klokany. 
Po celou dobu výletu bylo zataženo. Deštové přeháňky jsme trávili uvnitř pavilónů a nebo jsme je využili na svačinky, schovaní pod přístřešky a "slunečníky", a tak můžeme říct, že největší déšť nás zastihl při vystupování z autobusu, až po návratu před naší mateřskou školu. A nejen proto můžeme náš výlet považovat za úspěšný. Děti si odnesly spoustu nových zážitků, o kterých jsme si vyprávěli ve třídě ještě několik dní. Díky počasí jsme měli ZOO skoro jenom pro sebe.