.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Školní výlet ZOO Plzeň

Rubrika: Slůňata, Upraveno: 28.6.2023, autor: MŠ Sluníčko
Třída Slůňátek se vydala putovat po Zoologické zahradě Plzeň. I přes nízký počet dětí jsme si výlet moc užili. Započali jsme jej cestou autobusem, což bývá pro děti samo o sobě velkým zážitkem. 
Následně nás autobus vysadil u horní brány zoologické zahrady. Cestu jsme zahájili Asijskou zahradou, která je vážně úchvatná. 


Postupně jsme prošli až ke statku Lüftnerka, kde jsme posvačili a zopakovali si domácí zvířata. Podívali se na ryby našich rybníků - expozice Česká řeka, kde byly děti ohromeny velikostí ryb našich rybník a řek. Pokračovali jsme k expozicím Dálný východ - tygři a Evropské lesy, kde se nám ukázali tři spokojení medvědi - nejstarší Miki, který nedávno oslavil 30 let, mladší Eliška a Honzík 20 let.


Pak jsme pokračovali Mongolskou stepí, Asií, Africkou savanou, kde nás velmi zaujaly žirafy a zebry. Nejdelší zastávka byla v expozici Madagaskar, kde jsme mohli pozorovat z bezprostřední blízkosti lemury. V Africkém světe savců, jsme viděli spící 3letou samičku šimpanze Cailu, která se tulila k mamince. 


Samozřejmě jsme zavítali i ke lvům Berberským. Mladí lvi se mají rovněž k světu. Nezapomněli jsme ani na tučňáky a expozici Filipíny, kde se nám hezky předvedl krokodýl. Počasí nám kromě jedné větší přeháňky přálo a my jsme si výlet moc užili.