.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Pasování předškoláků na školáky

Rubrika: Medvědi, Vydáno: 16.6.2019, autor: MŠ Sluníčko
Tradiční pasování předškoláků na školáky se letos odehrálo 14.6. na zahradě MŠ. Celá slavnost se nesla v námořnickém duchu. Po pásmu básní a písní nejen námořníků, ale i pirátů se odehrálo samotné pasování jak jinak než pádlem.

Velmi nás potěšilo, že se této milé povinnosti chopila budoucí p. učitelka první třídy H. Kalinová, která také přebrala pomyslné kormidlo od p. ředitelky J. Kunešové. Z rukou pana starosty F. Končela pak děti obdržely tašku s drobnými dárky a knihou na památku docházky do MŠ.

Zdálo by se, že je pasování konec, ale na děti čekalo u Podmýtského rybníku ještě jedno překvapení. Po složení "školáckého" slibu, který děti objevily jako vzkaz v lahvi na břehu rybníka, opravdu odpluly směrem k základní škole. Myslím, že rodiče až na břeh slyšeli : "Ahoooooj, školo,....tak v záříííííí ". Cestou zpět se nesl dětí nadšený zpěv: "My jsme námořníci, ..."

Všem zúčastněným moc děkujeme za prožití krásného dne, na který budeme dlouho vzpomínat.


Vše je připraveno, hosté nedočkavě vyhlíží námořníky. Slavnost může začít....


Nezazněly jen písně a básně s námořnickou tematikou, ale také např. : Nebrečte že školka končí, do školy se těšíme. Rozepínat školní tašku, tajně doma zkoušíme,...


Nastává čas na samotné pasování:


Poslední společné foto a pak : " Vzhůru na palubu, dálky podmýtského rybníku volají..."


Odplouváme ke škole jí zamávat.


A šťastný návrat k rodičům a prarodičům.

Vaše jméno*
Váš email*
Vaše zpráva*
18. červen 2019, 17:35 | Jana Baslová

To co dělají naše paní učitelky, pro naše milované děti, chce vyseknout obrovskou poklonu….díky :-*