.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Závěr školního roku u medvědích sportovců

Rubrika: Medvědi, Upraveno: 2.7.2024, autor: MŠ Sluníčko
S koncem školního roku jsme zakončili i několik dlouhodobých sportovních aktivit. V průběhu roku se naši Medvědi s radostí a chutí zapojovali do všech sportovních akcí. 
Ve středu 19. 6. jsme s Medvědy absolvovali poslední lekci plavání. Za 8 lekcí děti udělaly velké pokroky a kromě dobrého pocitu a radostných chvilek ve vodě je čekalo i tzv. Malé mokré vysvědčení, kde měly zaznamenáno, co již ve vodě dokáží a v čem je nutné ještě potrénovat. 



Dále jsme zakončili i projekt Se sokolem do života aneb Svět nekončí za vrátky. Tento projekt rozvíjí pohybovou gramotnost a učí lásce nejen k pohybu. Do tohoto projektu se zapojujeme již několikátým rok, protože si uvědomuje, jak je v dnešní uspěchané a přetechnizované době důležité, aby si děti osvojily základy pohybových dovedností a mohly je později rozvíjet a zdokonalovat. Rozvoj pohybové gramotnosti patří mezi základní pilíře stejně jako rozvoj řeči, myšlení či poznání. Děti si odnesly diplomy, medaile a zápisník se splněnými výzvami. 


Poslední akcí, kterou jsme pro naše sportovce vyplánovali, byl výlet na Kařízek. Prošli jsme se cestou kolem kostela sv. Štěpána a rybníků.


Nechyběla ani taktická porada a orientace v mapě. Děti hledaly turistické značky. Kromě plánovaných zastávek na občerstvení, nám cesta krásně a svižně ubíhala. 



V Kařízku na děti čekala odměna v podobě nanuku a zpáteční cestu jsme absolvovali vlakem. Bylo to další pohodové dopoledne pro nás všechny.


Přejeme dětem, aby si aktivně užily i prázdniny. Dávejte na sebe pozor, ať se ve zdraví můžete po prázdninách pustit do dalších, nejen sportovních výzev. Mějte se krásně.... sportu zdar!