.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Maškarní karneval

Rubrika: Naše aktivity, Upraveno: 19.3.2023, autor: MŠ Sluníčko
V neděli 12.3.2023 se v Sokolovně uskutečnil Maškarní karneval pořádaný naší MŠ ve spolupráci s městem Mýtem. 
Přestože se termín karnevalu vlivem epidemiologické situace náhle posunul, zdá se že to nikoho neodradilo, ba naopak. Účast byla hojná. Děti měly krásné a nápadité masky. Jako obvykle byly v maskách i paní učitelky a dokonce bylo i pár rodičů, kteří přišli inkognito v masce. Zatím to byl jev ojedinělý, ale potěšující a doufáme, že se k těmto odvážlivcům příště připojí i další rodiče a náš karneval bude ještě o chloupek pestřejší. 

Sál místní sokolovny byl tématicky vyzdoben. Na děti čekala bohatá tombola, kdy každý lístek vyhrával. Připraveno bylo chutné občerstvení i nealkoholické nápoje. Celým programem návštěvníky provázela jako moderátorka paní ředitelka naší MŠ - kdo by ji náhodou v jejím kostýmu nepoznal ;-) Hudbu obstaral DJ, který pouštěl osvědčené hity, doplněné o zaručené "trháky" z naší školky, na které jsou naše děti zvyklé tančit. 

Po úvodním rozkoukávání se zábava začala rozjíždět. Děti i rodiče začali tančit, parket se zaplnil a přišly na řadu soutěže. Naše paní učitelky si pro děti a jejich rodiče připravily tradiční a oblíbené soutěže (židličkovaná, tanec na papírech, souboj v pití se záludnými brčky), ale i jednu novinku, která měla velký úspěch. Šlo o portrétování rodičů na průsvitné folie, kdy děti měly za úkol nakreslit svého rodiče. Vzniklo hodně povedených kreseb, které si rodiče odnesli domů. 

Dle ohlasů a nadšení byl karneval vydařený. Veškerý výtěžek z karnevalu bude použit na další akce, na jejichž tvorbě se pro děti náš tým s nadšením podílí. Děkujeme za návštěvu a přispění Vaším dílem. 

Přidáváme pár fotografií k dokreslení atmosféry.