.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Školní výlet do Zoo a Dinoparku

Rubrika: Naše aktivity, Upraveno: 25.5.2022, autor: MŠ Sluníčko
Vyrážíme do Zoo a už se moc těšíme na zvířátka, buďme rádi, že je máme,  že jsou s námi na světě, díky nim je život hezčí na té naší planetě.





Plzeňská Zoo byla pro děti zábavným a naučným zážitkem. Už u první zastávky u tučňáků byla velká legrace, když nás okukovali spolubydlící tučňáků Rybáci černý. Jednomu z nich se zalíbila sponka ve vlasech a druhý se dožadoval nějaké dobroty, což víme, že nesmíme, tak jsme je raději nechali a pádili dál.

Čekalo nás spousta dalších expozic. Nejvíce děti zaujala dominantní zvířata jako lvi, tučňáci, lemuři, nosorožec, zebry, žirafy, medvědi, klokani, vlk hřivnatý, želvy... Ale i ryby našich rybníků, které děti mohly pozorovat v podvodním světě. Podařilo se nám vidět kromě tygrů Ussurijských většinu zvířat v Zoologické zahradě a to i domácích, děti si prolezly i provazové mosty v kryté části statku.


U tygrů jsme si zahráli i krátký vědomostní kvíz, který Zoologická zahrada nabízí, dozvěděli jsme se, jak nízké teploty tygr Ussurijský vydrží, jaká je jeho potrava, kolik váží i jak daleko doskočí. Nezapomněli jsme ani na domácí zvířata, která se v horní části zoo nachází.



Povídali jsme si o tom, co jednotlivá zvířátka jedí, zda jsou masožravci, býložravci, savci, či další zajímavosti u jednotlivých druhů zvířat. Děti se nejvíce těšily na samotnou jízdu autobusem a do prodejny suvenýrů, kde si zakoupily upomínkové předměty na Zoologickou zahradu Plzeň.


Děti z nejmenšího oddělení vyrazily do Dinoparku. Ano, tak jsou odvážní a řvoucích a hýbajících se dinosaurů se vůbec nebály!





V průběhu dne se nám vylíhl Anetsaurus, Dádosaurus, Dominosaurus, Ninosaurus, Elisaurus.....


Jejich první výlet v kolektivu kamarádů si užily i díky místnímu hřišti.



A honem zpět k autobusu, už se těšíme zpět do školky.