.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Náš tým

Rubrika: Náš tým, Upraveno: 27.2.2024, autor: MŠ Mýto

„Tam, kde je kvalitní vzdělávání,

rádi zapustí kořeny mladí lidé."

PŘILOŽME SPOLEČNĚ RUKU K DÍLU … PRO DĚTI, NAŠI BUDOUCNOST.


3.třída - "Medvědi" - předškoláci: 

Miroslava Hrachová - ředitelka Mateřské školy Sluníčko Mýto

Po dvaceti letech působení na pozici učitelky v mateřské škole se do mé životní cesty postavila příležitost změny role ve školství. Stát se ředitelkou MŠ je velká výzva, ale věřím, že po více než deseti letech v místní školce znám její silné stránky i bolavá místa.

Začátky nebudou lehké, ale ve spolupráci s kolektivem MŠ, zřizovatelem, rodiči a dalšími institucemi se budeme snažit vykouzlit v této nelehké době krásné, a především bezpečné místo pro ty nejmenší, kteří jsou naší budoucností.    



Michaela Hofmanová - učitelka

   Na práci s dětmi mě baví především její rozmanitost - každý den je jiný! Ráda bych, aby každé dítě prožilo mnoho radostných chvil s námi a se svými kamarády. Společně objevíme různá tajemství koutů světa a užijeme si spoustu zábavy.

   Přála bych si, aby z dětí, o které budeme pečovat, vyrostli spokojení a usměvaví lidé.


Mgr. Jitka Malátová - asistent pedagoga

 

V předchozím profesním životě bylo mým heslem "Pomáhat a chránit". Poté, co jsem se stala maminkou dvou dcer, jsem si vzala za své heslo "Pomáhat rozvíjet a ochraňovat". Neustále zjišťuji, že přítomnost dětí je velmi obohacující a motivující, protože - jak jsme se všichni na vlastní kůži nespočetněkrát jistě přesvědčili - dětská slova jsou upřímná, výstižná a často nemilosrdná. Nikdo Vám pravdu neřekne tak trefně jako Vaše děti :-) Věřím, že děti nás činí lepším člověkem, ať už to každý uchopí z jakéhokoliv úhlu. Tak jak pomáhají ony nám, tak i já jim ráda nabídnu pomocnou ruku, kdykoliv to bude opravdu potřeba a budu jejich oporou a podporou. 





2. třída - "Lvíčata":



Bc. Simona Hrabáková - učitelka

 

   "Nic nám nečiní tak dobře jako to, co děláme od srdce. Každý krok může být správný, i kdyby vedl k chybě. Poučen z chyb a pokora jsou předpokladem schopnosti objektivně posoudit situaci." J.V.

   A právě proto vštěpuji svým dětem, aby vždy dávaly přednost svým pocitům a jak to právě cítí, protože jedině tak dosáhnou i přes veškeré těžkosti svých vysněných cílů.


Dita Velická - učitelka

     

"Ve školce to celé začíná! Co se naučíš, to si odnášíš do života." 

Postavit si domeček z kostek, zahrát si pexeso a předat něco dětem. Dětská upřímnost a od srdce radostný smích, to jsou důvody proč mě tahle práce naplňuje. Smyslem mého života je věnovat se dětem, a to nejen v mateřské škole, ale i jako vedoucí ve skautingu. 

Pokud máte svojí práci rádi, chodíte do ní rádi, naplňuje vás to a děláte to s láskou, je to to nejkrásnější, co můžete svému okolí předat. Vždyť přeci když jsou spokojené děti, jsou spokojení rodiče i paní učitelka. 


Kateřina Nekolová - asistent pedagoga

Práci asistenta pedagoga jsem si vybrala, až když se mi narodil můj syn, pro kterého se snažím jít příkladem v každém okamžiku. Naučil mě dívat se na svět jinýma očima. Díky němu vnímám výchovu dětí jako velmi zajímavou ale zároveň náročnou... jelikož každé dítě je jiné a má jiné chování, myšlení a možnosti. Proto jsem se rozhodla jít cestou asistenta, abych byla nápomocna dětem, které potřebují ve školce více pozornosti, aby se zapojily do kolektivu a připravily se na další životní zkušenosti, které je budou čekat nástupem do první třídy a mohly na období ve školce vzpomínat jen v dobrém.



 1. třída - "Slůňata":



Bc. Jitka Matěchová - učitelka


Člověk během života prochází různé cestičky a osud jej zavane na různá místa. Působila jsem řadu let na Střední škole jako učitelka odborného výcviku a odborných předmětů. S narozením našich dětí se mnohé změnilo a život se otočil o 180 °C v tom nejlepším slova smyslu. Práce ve školce s dětmi byla vždy mým životním snem. Každý úsměv dítka je pro mě velkou odměnou, hnací silou a motivací. Je to největší dar, kterého můžeme dosáhnout, protože úsměv nás nic nestojí, ale má neskutečnou sílu.

 Je nádherné vidět jak se děti v jednotlivém vývojovém období mění, vyvíjejí a stávají se z nich jedinečné osobnosti. Věřím, že s dětmi zažiji spoustu legrace, zábavy, vzájemného obohacení a porozumění. Já mohu slíbit, že se s radostí stanu vším tím co budou právě potřebovat. Zakončím slovy, které jsou pro mě důležité: "pokud je spokojené dítě je spokojený rodič i učitel, vzájemná důvěra, láska, tolerance a respekt, to jsou základní pilíře na kterých lze stavět."


Marcela Smolová - asistent pedagoga


Děti jsou smyslem mého života. Jejich bezprostřednost, hravost a radost mě obrovsky naplňují. Pokud se dítě usmívá a spokojeně si hraje, jsem spokojená a šťastná i já. Moc mě baví sledovat, jak z maličkých ustrašených Slůňátek rostou velcí a sebevědomí předškoláci. Je to taky můj úkol něco jim předat, pomáhat jim a ukázat správný směr. Velice bych si přála, aby se jim v životě dařilo a vyrostli z nich slušní a pohodoví lidé, kteří budou rádi vzpomínat na léta strávená v naší školce.


O pořádek a čistotu se starají:


Jana Baslová  
                                                       


Markéta Hošková


 
Dobroty nám vaří:

Hana Jedličková

Jaroslava Veverková